Ellen Krol

Over Ellen Krol

Geboren in 1960 studeerde Ellen Krol in 1993 af aan aan de Academie Minerva in Groningen na een uitwisseling met de Academie van Schone Kunsten in Warschau. In 2002 voltooit ze het International Training Program aan het Frank Mohr instituut. Tegenwoordig woont en werkt ze in Amsterdam.

Het beeldend werk van Ellen krol is divers. Haar fascinatie ligt bij alles wat valt binnen het kader Liefde, Leven en Dood. Een onbegrensd kader voor alle grote en kleine onderwerpen die een mens bewegen of overkomen in zijn leven en de communicatie en verbinding daarvan.

Mensen, bloemen, dieren of een samenstelling daarvan vertaald in grafische technieken, ruimtelijk werk of textielcollages. De vormentaal is figuratief maar niet realistisch, soms heel wel overdacht vormgegeven en soms een beetje aan het toeval overgelaten.

Kenmerkende elementen daarbij zijn de eenvoudige composities en een kleurgebruik zoals je dat ook wel in de jaren vijftig zag.

Hoewel zij in vele disciplines gewerkt heeft, is textiel tegenwoordig haar favoriet. Het liefst gebruik makend van gebruikte materialen. Het idee dat deze gedragen zijn door mensen maakt dat het wat haar betreft een meerwaarde krijgt.

CV